כמעט כל מה שיש לנו, היה פעם משהו שנורא רצינו, ולאחר שהשגנו אותו הפך למובן מאליו. אנו משקיעיםות כמות אנרגיה עצומה בלהשיג עוד, כשהיינו יכוליםות פשוט להתרווח לאחור וליהנות באהבה מהיש.
הנה 12 דרכים לעשות בדיוק את זה:
- לכתוב מכתב תודה.
אם נעצור לחשוב, נבין שקיימיםות א.נשים רביםות בחיינו שעשו למענינו מחוות קטנות וגדולות, ולא הודינו להםן כפי שצריך.
ניסוח מכתב תודה, יעלה מחדש את תחושת הכרת התודה וההערכה בתוכנו, ויזכיר לנו שאנו מוקפיםות בא.נשים טוביםות. שתי התזכורות הללו ימלאו אותנו בטוב. - לכתוב הודיות.
אפשר לעשות זאת לפני שהולכיםות לישון כדי לכוון את התדר שלנו לשינה טובה ומבריאה, או לעשות זאת כשקמיםות בבוקר כדי לכוון את היום שלנו ליום מטיב, או במהלך היום, לעצור ולהיזכר ולהודות.
עצם החיפוש אחר "על מה להודות" מדייק את המוח שלנו אל החיובי. מחקרים מראים כי כתיבת הודיות רציפה כל יום, יוצרת שינוי מהותי לטובה בהרגשה הכללית. - ללכת להתנדב.
ללכת לעזור לא.נשים שנאבקיםות יומיום על מה שלך מובן מאליו.
עזרה לקשישיםות בודדיםות או כל מקום ודבר אחר, בו א.נשים מודיםות על הארוחה שהםן אוכליםות כי לא כל יום אכלו, או על כל נשימה שהםן מצליחיםות לנשום, על רגע של אור וחיוך בתוך כאב וחושך. המטרה אינה להקטין את אתגריך שלך, המטרה לעורר אותך להודות על מה שקיים ולהעריך את זה. - להיות נוכחיםות בהווה.
החיים הם מתנה נפלאה שיכולה להיעלם כל רגע. כשאנו מצוייםות בתוך הראש שלנו, בתוך המחשבות המטרידות, איננו מתפניםות באמת לשמוח בהם, להעריך אותם. אם במהלך היום ניקח כמה רגעים של לצאת ולשבת בחוץ, או לטייל בשדרה או בפארק, להריח את ריח האביב, להקשיב לציוצי הציפורים, להתבונן בילדיםות משחקיםות, לפתוח חוש אחר חוש (ראייה, שמיעה, חישה, טעם, ריח) אל החיים ההווים סביבנו, המחשבות יתפוגגו אל תוך היופי המרהיב של החיים, וליבנו יתמלא בהכרת תודה - להפסיק להשוות את עצמנו.
אנחנו בוחריםות למה להשוות את עצמנו, כשלמעשה עצם העובדה שאת.ה יכול.ה לקרוא טקסט זה, מעידה על כך שיש לך יותר השכלה, זמן, גישה למחשב, פניות, אינטלגנציה וחמידות (זה סתם הוספתי כי זה חמוד) מאשר רוב הא.נשים. אם לא נגמלת מהשוואות, תתחיל.י להשוות לאלה שאין. - להשתמש בכספך לחוות. מחקרים מראים שחוויות חיים מעוררות אצלנו תחושות של אושר והכרת תודה הרבה יותר משמלה חדשה. שאל.י את עצמך אם החפץ הזה מחוייב, ואם לא, האם הכסף יכול ללכת לחוויה. חוויה כמו מופע, בילוי משפחתי, טיול… החיים הם התנסות בשפע של חוויות מהנות, שימי לעצמך למטרה להמשיך ולצבור בדיוק כאלו
- להוסיף משמעות לחיים.
אז נכון שסעיף 3 מדבר על התנדבות, דבר שמעניק הרבה משמעות לחיינו, אבל אפשר להוסיף משמעות לחיים בדרכים נוספות. אמי ז"ל, שמה לעצמה משימה, כל יום לעזור לאדם אחד לפחות. וכל יום חיפשה דרך לעזור, ובמשך שנים לא פספסה יום אחד. יש המון פרויקטים מעניינים שקשורים לקרוב לבבות, להגנה על הסביבה ועוד, חפשו פרויקט המדבר אל ליבכםן והשקיעו זמן ואנרגיה בו. הדבר יחזיר לכםן פי אלף מונים. - לשחרר רגשות שנאה וטינה.
קשה עד בלתי אפשרי להתמלא בהערכה ליש שלנו, כשאנו נאכלים על ידי השנאה והטינה. שחרור השנאה והטינה פירושו לקבל את זה שכל אדם עושה ועשה מה שהוא מסוגל לעשות. לא יותר ולא פחות. ובמקום להתעסק בשאלות של "למה זה מה שהוא מסוגל" או "הלוואי והייתה מסוגלת אחרת", אפשר לשאול: "מה אני יכול.ה לעשות כדי שיהיה טוב יותר?" שאלה כזו מחזקת את המוח החיובי ומפנה אותנו לעשיה בונה הנחוצה כ"כ. - לחייך. לחייך כל יום.
גם אם הלב עצוב או מיוסר, חיוך ממלא אותנו בטוב מרפא. אז חייכו ומוססו את חומות הציניות והנוקשות. ליבכםן יודה לכםן. - להכניס שגרת טיפוח עצמי.
ולא מדובר בקרמים יקרים של החברות הגדולות, אלא בליצור שורה של הרגלים לפני שינה ועם הקימה:
מקלחת, צחצוח שיניים, לבישת פיג'מה (במקום להירדם עם בגדים…), חיוך לעצמך מול הראי, צביטה בלחי והמהום: "משהו משהו אני". זהו. עכשיו אפשר ללכת לישון. אם מדובר על קימה בבוקר, עשו בדיוק אותו דבר רק במקום פיג'מה התלבשו?
לקיחת זמן להשקיע בעצמנו יוצרת מובלעת הערכה עצמית המחלחלת דרך המעשה פנימה אל הלב.
11.ליצור קפסולות של זמן מהנה עם עצמנו.
להכין רשימה של דברים שאנחנו נהניםות לעשות, וכל שבוע להכניס לפחות דבר אחד. זה יכול להיות ללכת לרקוד, לשיר בציבור, לטייל בטבע, לשבת על חוף הים, לאכול במסעדה טובה… רגעים שמוקדשים לנו ניתנים באהבה על ידנו, וממלאים בהערכה ובחיבה.
אני קוראת לזה דשל"טים – דברים שעושים לנו טוב. אז הוסיפו דשל"טים ליומיום.
12.ליצור קפסולות של זמן עם א.נשים אהוביםות.
במקום להעריך את האהוביםות עלינו כשהםן כבר אינםן, מצא.י את הזמן לבלות אתםן עוד היום. בילוי שכזה, בשיחה עם אימא, בביקור אצל סבתא, במשחק עם הילדיםות, ימלא אותנו בהכרת תודה על הטוב שישנו. במיוחד אם נעשה זאת תוך שאנו מקפידיםות על סעיף 4.
מקווה ש 12 הדרכים מעניקות לכםן השראה להגביר הערכה למה שקיים סביבנו, ליש שלנו.
מוזמניםות לשתף אחריםות ולהגביר טוב והערכה של הטוב בעולמנו.
במיוחד עכשיו, במיוחד בתקופה זו, זה כה חשוב.
הספר החדש שלי: "10 דקות גג – 31 יום לשינוי החשיבה לחיובית ב10 דקות ליום – מקסימום", נמצא עכשיו בחנויות במבצעים, ואפשר לרכוש אותו גם באתר זה, עם הקדשה אישית ממני. מתנה נהדרת לא.נשים שרוצות לחיות חיים יותר טובים ולהרגיש טוב עם עצמן ועם חייהן. מכירות כאלה? פנקו אותן, ועשו יחד אתן את 31 הימים.
אהבתי מאוד את המאמר!!!
אשמח לקבל דוגמאות לשני הסעיפים הראשונים
למי לכתוב מכתבי תודה, ועל מה להודות.
תודה והמשך יום נפלא,
אורלי
הי אורלי, שמחה שאהבת! מכתבי תודה יש לכתוב למישהו בחיים שלנו, שעזר.ה לנו, שעשה או עשתה למענינו, ואולי הודינו לו או לה, אבל לא מספיק. עצם ההרהור בא.נשים שהיו שם בשבילנו, מציף את המוח בחיוביות. עצם כתיבת המכתב והיזכרות מעלה עוד יותר את רמת החיוביות.
ובנוגע להודיות – להרהר על היום שלנו, ולראות מה היה בו שאפשר להודות עליו. כך אנחנו עובריםות מחדש על היום שלנו, אבל בעיניים טובות וחיוביות. ואז מוצאיםות ומאירים מחדש רגעים כמו: משחק נחמד עם הילד – תודה, ארוחה טעימה – תודה, צחוק משוחרר מול תוכנית טלוויזיה – תודה… רגעים קטנים שפתאום הופכים להיות משמעותיים יותר על ידי ההודיות שלנו, וממלאים אותנו שוב באורם, והפעם חזק ומרפא עוד יותר. בהצלחה!
תודה רבה